En bit levande natur i rummet

Min konst är en del av naturen; skapad av de former, färger och rörelser jag ser runt omkring mig, i allting levande genom ljusets och årstidernas skiftningar. De tekniker jag framför allt jobbar med är foto och fraktalgeometri, och så mandalas – där jag kombinerar foto och geometri för att skapa mandalamotiv hämtade direkt från naturen.

Precis som jag arbetar med olika tekniker, för att kunna uttrycka det jag vill förmedla, söker jag hela tiden också efter de rätta materialen att sätta min konst på. När det gäller mina mandalas av naturfoton, har jag hittat ett harmoniserande material i canvas på kilram. Mina mandalas kan leva och andas, utan att vara begränsade av ramar och glas.

Att hitta lämpliga storlekar på de färdiga konsttrycken har också tagit tid. Jag har nu hittat två lämpliga storlekar – 60×60 som passar bra om man vill hänga flera mandalas tillsammans, och 86×86 cm, om man vill ha ett stort mandala. Här finns ett galleri med mina mandalas ur projektet ”Mandalavandring”

Mandala på canvas, 85x85 cm. Titel: Strandsköte.

Mandala på canvas, 85×85 cm. Titel: Strandsköte.

Mandala på canvas, 65x65 cm. Titel: Tillit.

Mandala på canvas, 65×65 cm. Titel: Tillit.

Mandala på canvas, 60x60 cm. Sunderby sjukhus, patienthotellet Vistet. Titel: Frusen.

Mandala på canvas, 60×60 cm. Sunderby sjukhus, patienthotellet Vistet.
Titel: Frusen.

Mandalas på canvas, 60x60 cm. Sunderby sjukhus, Reumatologen, behandlingsenheten. Titlar: Maj, Elementet luft, Vinterros och Elementet eld. .

Mandalas på canvas, 60×60 cm. Sunderby sjukhus, Reumatologen, behandlingsenheten.
Titlar: Maj, Elementet luft, Vinterros och Elementet eld. .

Mandalas 60x60 cm. Sunderby sjukhus, Reumatologen, behandlingsenheten. Titlar: Elementet eld, Vinterros, Elementet luft och Maj.

Mandalas 60×60 cm. Sunderby sjukhus, Reumatologen, behandlingsenheten.
Titlar: Elementet eld, Vinterros, Elementet luft och Maj.

This entry was posted in Mandala and tagged .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*