Kontakt

Viktor Lindbäck viktor@ormstunga.com

Blog

Utställningskaos

Det blir utställning i år också. En kaotisk sådan. Fraktaler är lätt kaotiska. Liksom den värld jag suger in och processar i kameran. Och så det eviga problemet med att få ut det jag har i huvudet i en form som andra människor kan se. Datorn renderar vidare. Processorn bjuder på tropisk natt, trots vattenkylningen. Men det jag har sett kommer ändå alltid att vara mer än det jag kan visualisera.

Jag ser det som en ljusets alkemi, det jag gör i datorn för att frysa och visualisera fragmenterade utsnitt av alltings ständiga rörelser och obeständighet. Materian som sätter de fysiska ramarna är bara så tung och trög och hopplös att hantera. Det som är så oändligt stort, omslutande och uppslukande i medvetandet, blir bara små amatörmässiga fragment när jag skall ha ut det i fysisk form.

Utställningen får titeln Tidslager. Det är vad det låter som; jag tog det som fanns närmast till hands på hårddiskarna av foton, mandalas och fraktaler från åratals lager av tid; skickade så mycket jag hade råd med på tryck och satte ihop så mycket jag själv och datorn hann med att göra någonting presentabelt av till visningsbar videokonst.

Det blir utställning och vernissage på Langska huset i Visby, i slutet av vecka 28. Jag återkommer med datum och tid.

You might be interested in …

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.